De NTA 8800 digitaal opnemen met Movin'U levert ons efficiëntie!

Martijn van der Harst van Energie Inspectie

Eigenaar

Directe tijdwinst voor NTA 8800 inspecties en de kwaliteit is gewaarborgd

Logo

Martijn van der Harst is met Energie Inspectie al 6 jaar bezig om bedrijven en particulieren te helpen met het verduurzamen van hun vastgoed. Met het oog op uitbreiding en groei, houdt hij zich ook bezig met innovaties en digitalisering. Na een tijdje op zoek te zijn geweest naar een digitale manier voor energielabeling, kwam Movin'U als geroepen met hun demo van de inspectie app in november 2020. 
In dit stuk lees je meer over wat deze nieuwe, digitale manier van werken Energie Inspectie oplevert.

Martijn vertelt dat hij blij was om Johan afgelopen najaar te spreken over digitalisering van de NTA 8800 en om de demo van Inspectic te zien. "Deze demo was veelbelovend", geeft Martijn aan, "het is fijn dat je je opnames gelijk digitaal kunt inschieten in de rekensoftware". Om die reden zijn ze gelijk met de invoering van de NTA 8800, in januari 2021, ook deze digitalisering gaan implementeren. Zo heeft Energie Inspectie hun processen ingericht op de nieuwe werkwijze en zijn ze met Inspectic van Movin'U aan de slag gegaan.

Nu Energie Inspectie Inspectic van Movin'U voor de NTA 8800 gebruikt, kunnen ze hun opnameproces efficiënter uitvoeren. Martijn vertelt: "Naast directe tijdwinst, zorgt het gebruik van deze applicatie er ook voor dat wij de kwaliteit, die in ons werk zo belangrijk is, nog beter kunnen waarborgen." De energie prestatie adviseurs moeten natuurlijk letten op hun dossiervorming volgens de ISSO norm, en moeten kunnen aantonen door middel van foto's dat wat zij noteren de werkelijkheid is. Zulke foto's of andere belangrijke informatie kon vergeten worden vóór deze digitalisering, het is namelijk mensenwerk. Het herstellen van dat soort fouten kost veel tijd en daarmee geld. Bovendien is het niet fijn voor de klant. "Door Inspectic van Movin'U verkleinen we het risico dat zaken vergeten worden. Door middel van de handige functies in de app kunnen we accurater werken, processen volgen en zijn we nog zekerder van een compleet dossier van hoge kwaliteit." vult Martijn aan. 

Het grote voordeel volgens Martijn, is daarnaast ook dat je de uitwerking die je normaal nog na het woningbezoek moet doen, nu niet meer hoeft. Kortom, je neemt in het veld de gegevens op, dat vertaal je in één keer naar de rekensoftware en dan ben je klaar!

Aan anderen geeft Martijn vooral aan welke kansen deze digitalisering uiteindelijk biedt en wat het positieve effect is op de efficiëntie van je werkprocessen. Daarbij geeft hij aan dat de app steeds verder ontwikkelt en verbetert en dat het mooie is dat we daarin ook van elkaar leren, wat beiden de mogelijkheid biedt om te groeien.
"Ik raad Movin'U dus ook zeker aan voor anderen. Jullie zijn een fijne partij om mee samen te werken en de software is zo ingedeeld dat het efficiënt is om mee te werken." zegt Martijn. 

Als laatste toevoeging van Martijn nog het volgende: "Doordat we handig omgaan met jullie software, kunnen we onze processen nog efficiënter inrichten. Nu moet ieder dat natuurlijk zelf weten, maar ik weet wel dat Energie Inspectie door te werken met Inspectic heeft besloten om het verschil te maken!"

Bedankt Martijn, voor je verhaal en laten we als Energie Inspectie en Movin'U samen zorgen dat jullie energie prestatie adviseurs zo efficiënt en nauwkeurig mogelijk werken en blijven werken!