Zo grijp jij kansen die veel gebouweigenaren mislopen…

Door Celeste Greve

27 februari 2023

Zo grijp jij kansen die veel gebouweigenaren mislopen…
Als gebouwbeheerder ben je verplicht om tijdens de exploitatieperiode wijzigingen aan de gebouwen en de bijbehorende installaties te (laten) registreren en aan te passen op de tekeningen. Hiermee is er een betrouwbaar en actueel beeld van het gebouw. Doordat verschillende wijzigingen over de gehele levensduur dienen te worden vastgelegd, kunnen veel versies en verschillende documenten in omloop zijn. En precies daar lopen veel gebouweigenaren risico en missen ze kansen.

 
De documentatie groeit en het overzicht verdwijnt… De registratie, nieuwste versies van tekeningen en documenten staan niet op één gecentraliseerde plek, of zijn niet te linken aan het juiste adres met foto's en gegevens uit het gebouw. Wat zorgt voor extra werk en faalkosten.
 

Hoe kun je als gebouwbeheerder zeker zijn van je zaak, terwijl je eigenlijk niet alle gegevens gecentraliseerd hebt en daarmee de actuele situatie en historie verloop helder hebt? En dat alles terwijl je als gebouweigenaar natuurlijk aansprakelijk bent voor verschillen in de staat van het gebouw en de documentatie. Bovendien dient een gebouwdossier om aan te tonen dat er door de huisvader voldaan wordt aan de wetgeving. Een gemiste kans wanneer dit niet digitaal, centraal en actueel geregeld is.    
 

Is het gebouwdossier van Inspectic anders dan andere gebouwdossier software?

Misschien niet, maar wij maken het je wel makkelijk.
  
Inspectic kan je digitale bron zijn van alle documentatie en registraties rondom het vastgoed, en daarmee het ideale gebouwdossier. Verder worden alle wijzigingen in het vastgoed ook eenvoudig bijgehouden (door toeleveranciers), waardoor je zeker weet dat ook je gebouwdossier up-to-date blijft. 
 
Bovendien kan deze data visueel vastgelegd worden door de foto-functionaliteit, dit is natuurlijk van groot belang voor bewijslast. Met functionaliteiten zoals het tekenen op documenten of plattegronden, kun je eenvoudig annotaties maken op documenten van het gebouwdossier, beide versies worden daarmee opgeslagen en krijgen een datum- en tijdsstempel.    
 
De kansen van je data optimaal benutten en extra tijd en kosten voorkomen
Maak jij het jezelf ook makkelijk en benut je kansen in 2023 door gebruik te maken van het gebouwdossier van Inspectic.
 

Terug naar overzicht