Wonder where we land...

Door Celeste Greve

25 juli 2022

‘Wonder where we land’, dat was mijn gedachte gedurende de week voordat ik zou landen in Cluj. Ik, Celeste, mocht namelijk dit keer mee naar onze collega’s in Roemenië. Ik neem jullie graag mee naar Cluj!

Wonder where we land...
Je hoort de verhalen, je ziet af en toe de Roemeense collega’s via de digitale wegen… maar nog nooit was ik er écht geweest. Je snapt dus, ik was erg benieuwd en vond het ook ontzettend leuk dat ik dit keer mee mocht naar het Roemeense! Toch ook bleef die ene zin rondspoken in mijn hoofd toen we op de luchthaven van Eindhoven liepen: “wonder where we land”.

Met een licht gevoel van spanning in mijn buik vertrekken we dinsdagmiddag naar de luchthaven van Eindhoven. Want tsja, wanneer je als 23-jarige voor het eerst mee gaat met een werktrip, dan komt daar ook een vorm van spanning bij kijken kan ik je vertellen. ;) Bovenal heerste bij mij een gevoel van enthousiasme. Ik had er ook erg veel zin in om dit allemaal met eigen ogen te mogen ontdekken en ervaren, mensen te ontmoeten en nieuwe dingen te leren. Tof om dit samen met collega's mee te maken. Op naar een gave trip! 

Maar ik hoor je denken, waarom gaan ze vanuit Movin'U naar Roemenië toe. Daarom even iets meer achtergrond. De applicaties van Movin’U worden ontwikkeld door onze collega software-ontwikkelaars in Cluj. Cluj is een echte studentenstad in Roemenië. Deze stad staat bekend om de grote hoeveelheid studenten met een ICT gerelateerde opleiding. Ideale plaats voor software-ontwikkelaars van onze woning opname app en inspectie app dus! Dit keer aan mij de eer om ook eens mee te mogen, naast de 'standaard' afgevaardigden.

Na een goede vlucht landen we in Cluj. Daar hing een poster waarop een tekst stond die duidelijk wat zegt over de stad en de (meerderheid van) de inwoners: "We code, you enjoy". Waar dat eerste duidelijk van toepassing was, zou ons bezoek uit veel meer bestaan dan alleen 'enjoy'. Dan heb ik het vooral over het bespreken van technische vraagstukken, klantwensen doornemen, discussiëren over functionaliteiten die op de planning staan en knopen doorhakken. Gaaf om mee te gaan maken en voor mij ideaal om meer te leren over de mensen in Roemenië en de technische kant achter de software. Al hebben we natuurlijk ook genoten van de Roemeense cultuur, de vele beschikbare terrasjes en het mooie weer! Helemaal niet slecht zo ;)

Woensdagochtend was voor mij de eerste dag bij onze collega's op kantoor. We vertrokken met de taxi vanaf het hotel naar het kantoor een stukje verderop. In Roemenië maken ze overigens nog geen gebruik van de Euro, maar van de Roemeense leu. Het kantoor bevindt zich in een van de rijkere buurten van de stad. Hier zie je dan ook grotere, vrijstaande en goed onderhouden huizen staan. Eenmaal op kantoor vond ik het gaaf om de werkplek en werksfeer hier te ervaren. Nadat ik alle mensen een keer gezien had en ook kort aan het team had uitgelegd wie ik was, wat mijn werk inhoudt en wat de reden was dat ik dit keer mee was, kon deze werktrip echt beginnen!

Ik kan me voorstellen dat je denkt: Wat gebeurt daar dan eigenlijk zo'n weekje in Cluj? Het gaat allemaal om alle collega's bij elkaar te hebben en veel te sparren. Verder die dag en die week volgden er dan ook nog vele meetings. Fijn om te zien dat ook deze mensen hard werken om de applicatie elke dag beter en nog gebruiksvriendelijker te maken voor de gebruikers. Ik heb veel geleerd en heel veel interessante functionaliteiten voorbij horen komen. Mooi om te horen dat de klantwensen dan ook weer besproken worden in Roemenië, om te kijken naar de beste oplossing in de inspectie software.  

En ik zou geen marketeer zijn, als ik niet een lichte teaser kan geven van iets wat er aan komt. Een hint naar een nieuwe mogelijkheid binnen Inspectic… -rampampam rampampam- ... de afrondpagina wordt nog overzichtelijker. Je krijgt daar een overzicht van alle acties die nog openstaan in de opname. Zo hoef je niet langer te zoeken naar waarom je de opname nog niet kunt afronden, of welke onderdelen nog open staan. En dan nog een tipje van de sluier extra: er komt een melding aan "weet je het zeker dat je de pagina wilt verlaten?", wanneer je de pagina sluit zonder op te slaan. Dat is toch mooi! We houden jullie op de hoogte wanneer jullie deze gave ontwikkelingen kunnen verwachten.

De time van 'enjoy' kwam dan vaak na werktijd waar we de restaurants in Cluj veelvoudig getest hebben zal ik maar zeggen ;) Kortom: Cluj was een avontuur waar ik veel van geleerd heb. Roemenië heeft me verwonderd en ik hoop dat wij dat binnenkort ook mogen doen bij jullie wanneer we de nieuwe besproken functionaliteiten presenteren. Houd vooral onze LinkedIn en website goed in de gaten.

Voor nu: pana data viitoare!
 

Terug naar overzicht