Recap 2022: Verbeteringen Inspectic voor de energieadviseur. 

Door Celeste Greve

17 februari 2023

Het jaar 2022 stond in het teken van het helpen van de energieadviseur in thema NTA8800 van Inspectic. Lees hier wat er makkelijker is geworden.

Recap 2022: Verbeteringen Inspectic voor de energieadviseur. 

We werkten aan diverse functionaliteiten, naast meerdere wijzigingen op basis van de methodiek. 

 

Standaardwaarden ingesteld

Door de toepassing van standaardwaarden, staat de meest voorkomende optie uit de branche al ingevuld en hoeft dit alleen in specifieke en uitzonderlijke situaties aangepast te worden. Denk hierbij aan de hellingshoek die standaard ingevuld staat als 90 graden. Dat is makkelijk!
 

Uitbreiding export functionaliteit

Wij hebben de export van de NTA8800 nóg beter gemaakt, deze is nu namelijk te downloaden als .EPA bestand. Daardoor kun je dit bestand gemakkelijk importeren in Vabi Assets. Ook een bulk download, het downloaden van meerdere NTA8800 opnames tegelijk is mogelijk. Zo importeer je ook gemakkelijk de gegevens van meerdere NTA 8800 opnames in Vabi Assets. 

Verder hebben wij verschillende toevoegingen gedaan in Inspectic, volgens de NTA8800 methodiek. Hierdoor werd Inspectic uitgebreider. Ook het invoeren van meerdere dakkapellen werd mogelijk en kun je 0 graden hellingshoek invullen voor daken in ramen, nodig voor o.a. lichtkoepels. 

Hellingshoek en oriëntatie hebben een automatische overerving van de gevel of het dakvlak, om het je nog makkelijker te maken.
In een aanstaande release, zal de oriëntatie van gevels en deelconstructies automatisch op basis van de voorgevel worden gerealiseerd. #RoterenMetEenDrukOpDeKnop

 

Niet afgeronde inspecties altijd inzichtelijk

Om te zien welke opnames nog niet afgerond zijn, maar in concept staan, is het tabblad "Opnames in concept" ontwikkeld. Zo zijn alle openstaande opnames van jezelf en je collega's zichtbaar en direct te bewerken. 

Het voorbereiden van je inspecties is verbeterd en past beter bij jullie werkproces. Je hoeft nu namelijk binnen een kenmerk niet meer alle vragen in te vullen, maar kan het kenmerk dus deels gevuld opslaan. Ideaal voor je voorbereiding, aangezien je zo wel informatie vooraf kunt invullen en opslaan, maar niet verplicht bent iets in te vullen voor vragen waar je het antwoord nog niet op weet. Bij het hervatten van een opname kun je het kenmerk weer bewerken en alle informatie uit de woning opnemen.

  

Makkelijk schakelen tussen ruimtes

We hebben het mogelijk gemaakt om te schakelen tussen ruimtes. Je navigeert zo dus eenvoudig tussen de verschillende ruimtes waarvoor je kenmerken moet of wilt opgeven.
Bovendien zie je hier ook een melding terug, wanneer je een pagina probeert te verlaten zonder op te slaan. De notificatie helpt je herinneren dat je nog niet hebt opgeslagen en zo voorkom je incomplete invoer.

 

In één keer al je bouwfysica invoeren

We blijven verbeteren aan de hand van klantfeedback, hieruit is onder andere de performanceverbetering doorgevoerd. Voor het besparen van invoerwerk, is het door de Overervingsfunctionaliteit mogelijk om de bouwkundige eigenschappen van gevels binnen rekenzone 1 in één keer in te voeren. 

Bovendien zijn er nog meer algemene optimalisaties uitgevoerd rondom het invoerscherm en de camera functionaliteit. Switchen tussen de camera om meerdere foto's te maken en de camera met flits en zoomfunctie maken het ideaal om foto's toe te voegen als bewijslast.Terug naar overzicht