Klantreis PVM - Deel 3

Door Celeste Greve

20 oktober 2020

De komende tijd nemen we je mee in de klantreis van PVM!  We spraken Urs Veltrop van PVM en vandaag lees je in deel 3 meer over de samenwerking tussen PVM en Movin'U.

Klantreis PVM - Deel 3

In deel 2 las je al dat de inspecteurs arbeidsintensief en tijdrovend werk hadden, doordat data niet gemakkelijk op locatie in te voeren was. Het opnemen van woningen ging namelijk op papier, waarna het op kantoor ingevoerd werd. Bovendien was data toen nooit helemaal actueel, aangezien er soms meer dan een week overheen ging tot de data ingevoerd werd op kantoor. In die tussentijd konden er alweer nieuwe inspecties hebben plaatsgevonden, die dan pas weer later konden worden toegevoegd. Dit zou er dan voor zorgen dat de data ook niet actueel en accuraat naar bijvoorbeeld de overheid kan worden doorgegeven. 

Kortom, er was behoefte aan efficientie en minder arbeidsintensief werk, een tool om opnamegegevens op locatie digitaal in te voeren en up-to-date te houden. Zo kwam PVM uiteindelijk bij Movin'U terecht. De gegevens zijn na de opname, vrijwel direct na het sluiten van de voordeur van de opgenomen woning, weggezet in programma's zoals Vabi en Lux. Zo heeft de opdrachtgever dus ook kort na de opname inzicht in de data, getoond in een duidelijk overzicht.  

Hierdoor kan de opdrachtgever ook andere, gerichtere beslissingen nemen. Zij hebben duidelijk en accuraat overzicht over de verschillende complexen. Stel dat er binnenkort voor een complex renovatie gepland staat, maar dat tijdens de inspectie geconcludeerd wordt dat het gaat om een goed onderhouden en goed geïsoleerd complex. Er zou dan voor dit complex geen directe noodzaak zijn voor renovatie. Door het gecreëerde overzicht valt een complex met enkel glas en een oude ketel juist op, hier geef je dan liever geld voor renovatie en onderhoud aan uit. Zo wordt er alles aan gedaan zodat de maandelijkse lasten van de bewoners met betrekking tot energie verlaagd worden. De opdrachtgevers zetten dus efficiënter en beter geld in op een project of complex dat het nodig heeft.

In het laatste deel ga je nog meer lezen over de voordelen van de applicatie van Movin'U voor PVM. Verder vertelt Urs of hij anderen de applicatie van Movin'U zou aanraden. 

Terug naar overzicht