Energie Inspectie was lang op zoek naar digitalisering...

Door Celeste Greve

09 maart 2021

Eigenaar Martijn van der Harst was lang op zoek om met energielabeling digitaal te gaan. Movin'U gaat Energie Inspectie voorzien van de digitale manier van NTA 8800 data registreren!

Energie Inspectie was lang op zoek naar digitalisering...
Het is alweer zes jaar geleden dat Martijn van der Harst begon met Energie Inspectie, met als doel helpen met besparen van energie en het verduurzamen van vastgoed. Daarnaast wil Martijn met zijn bedrijf bovenal een positieve bijdrage leveren aan het milieu.

Inmiddels is Energie Inspectie gegroeid naar ruim 20 medewerkers met diverse specialisten op het gebied van o.a. bouwkunde, installatietechniek en milieukunde, opgeleid tot energie prestatie adviseurs. "We helpen vastgoedeigenaren op het gebied van energie, maar ook multinationals zoals Aldi voorzien wij van verduurzamingsadvies" geeft Martijn aan.

Martijn wil zijn team verder uitbreiden en er samen voor zorgen dat Energie Inspectie iedere dag een beetje beter wordt én verder groeit. "We zijn continu bezig met slimme innovaties om als bedrijf over meer kennis te beschikken en efficiënter te werken" vult hij aan. En dat is dan ook de reden waarom het gesprek aan gaan met Movin'U, toen Johan Krooshof contact met ons op nam, een logische stap was.

Een aantal jaar geleden had Martijn van der Harst al geprobeerd om met energielabeling digitaal te gaan, maar dat bleek toen nog niet praktisch te werken. Hij vertelt dat de traditionele manier van data opschrijven gewoon omslachtig werd en dat hij steeds vaker ging denken dat het "toch niet van deze tijd is". Totdat Movin'U afgelopen najaar de mogelijkheden van de inspectietool voor efficiënte energieprestatie opnames liet zien. Volgens Martijn is dit zo'n slimme innovatie waar ze al vrij lang op wachtten. Met Movin'U werd digitaal gaan met energielabel opnames mogelijk.

Om terug te komen op de titel; het zal je niet verbazen dat Movin'U Energie Inspectie gaat voorzien van de efficiënte en digitale manier van NTA 8800 data registreren. Daarmee sluiten we deel 1 van dit interview af. In deel 2 vertelt Martijn meer over wat dit het bedrijf oplevert en hoe dit de processen in positief opzicht verandert.
 
Terug naar overzicht