"We kunnen naar de maan, naar mars, maar toch werkten Energie Prestatie Adviseurs nog op papier. Dat klopte in mijn hoofd niet…”

Door Celeste Greve

01 april 2021

We stelden Hilco Pekel, van Invent een aantal vragen over: de uitvoering van digitale woningopname met de Vastgoeddata App, wat Invent wil bereiken en hoe de training van Movin'U over de Vastgoeddata App is ervaren.

"We kunnen naar de maan, naar mars, maar toch werkten Energie Prestatie Adviseurs nog op papier. Dat klopte in mijn hoofd niet…”
Dinsdag 16 maart 2021 aan het eind van de middag, gingen we in gesprek met Hilco Pekel van Invent. Invent is – zoals je eerder hebt kunnen lezen – gestart met de Vastgoeddata App om de NTA 8800 energielabeling digitaal op te nemen.
 
Jullie hebben vandaag de training gevolgd, hoe was dit?
“De training was goed, duidelijk en de app is daarmee eenvoudig in gebruik. Als het mij zelfs lukt om oefenwoningen uit de training in de app in te voeren, dan moet dat elke adviseur lukken. Ik pas het zelf namelijk niet toe in de praktijk, ik begeleid namelijk de projecten en onderhoud het contact met de Woningcorporaties." 
 
Wat wil Invent bereiken met het gebruik van de Vastgoeddata App van Movin’U?
“Allereerst willen we efficiënter werken bij woningopnamen. Daarnaast is het voor ons belangrijk om kosten te besparen. Wanneer je per opname zeker 5 à 10 minuten kunt besparen, doordat je op locatie gelijk klaar bent met het invoeren van gegevens, dan besparen we op een dag minimaal 1,5 uur per adviseur. Dat zijn serieuze cijfers.”
 
“Daarnaast is het eigenlijk bijzonder dat zoveel Energie Prestatie Adviseurs nog op papier werken. Dan denk ik, kijk eens om je heen. We kunnen naar de maan, naar mars, we kunnen Tesla’s automatisch laten rijden, maar toch werkten we nog op papier. Dat klopte in mijn hoofd niet. Vandaar ook de stap van Invent om met de Vastgoeddata App te gaan werken, om digitaal woningopnames uit te kunnen voeren. Jullie zijn daarin echt goed bezig met deze applicatie, en het gaat ook voortvarend.”
 
“Verder is het fijn en goed om te horen dat veel partijen met jullie gaan samenwerken en de namen van partijen te horen wie met jullie app willen gaan werken. Dat is echt top. Daarmee maak je de branche van Energie Prestatie advies en energielabels digitaler en dus ook aantrekkelijker voor de jongere generaties.”
 
Waarom wil Invent digitaal woningopnames gaan doen?
“Zoals ik eerder al zei, willen efficiënter werken en daarmee kosten besparen. Daarnaast is het een logische en wat ons betreft ook nodige stap, zodat je meegaat en aansluit bij de maatschappij en huidige digitale ontwikkelingen.”
“Verder vinden we digitaal opnemen ook professioneler en meer van deze tijd,” gaat Hilco verder. "We willen graag laten zien aan onze klanten dat we vooruitstrevend zijn." 
 
“We hebben al eens eerder een poging gedaan om digitaal te gaan, maar helaas heeft dat niet het gewenste resultaat opgeleverd. Hierdoor bleven we woningopnames uitvoeren aan de hand van een papieren checklist en plattegronden, die we op kantoor digitaliseren. Doordat de wens bleef om het hele proces van woningopnames te digitaliseren, kwamen we in gesprek met Movin'U. We constateerden dat onze huidige werkwijze dubbel werk opleverde. We willen efficiënt werken, dus wanneer zo'n applicatie als die van Movin'U ervoor zorgt dat je sneller je NTA 8800 opnames kunt uitvoeren, dan moet je zeker die kans grijpen, vinden wij. " 
 
Bedankt Hilco voor dit gesprek en fijn om te horen dat Invent positief is over de trainingen, de Vastgoeddata App en wat het jullie op gaat leveren!
 
Terug naar overzicht