Movin’U: Corporaties de juiste handvatten geven voor kwalitatief betrouwbare data

Door Maarten Arts

29 augustus 2019

Het belang van data in het vastgoedproces is de laatste jaren enorm toegenomen. Maar hoe houden corporaties grip op de betrouwbaarheid van deze gegevens? Movin’U vertelt hier op 26 september meer over tijdens CorporatiePlein, en wij spraken vooraf alvast met directeur Maarten Arts.

Blog Post Image

Het beheren, verhuren en onderhouden van woningen levert een stroom aan werkzaamheden en daarmee data op. Maarten: “Door het digitaliseren van data binnen de diverse werkprocessen worden de organisatie en de werkprocessen efficiënter. De data is namelijk direct beschikbaar en toegankelijk voor de volgende schakel binnen het proces. Ook partners van de corporatie kunnen gemakkelijk gebruikmaken van de benodigde data. Partners worden middels het digitaliseren onderdeel van het gehele proces. Dit alles zal leiden tot betere prestaties, financiële voordelen en meer duurzame oplossingen.”

Kwalitatief betrouwbare data
De laatste jaren is er volgens Maarten sprake van een wildgroei aan diverse softwareproducten die een onderdeel van het vastgoedbeheer ondersteunen. “In de praktijk levert dit echter een probleem op: de data van die verschillende systemen is niet gelijk en leidt daarom vaak tot fouten binnen het vastgoedproces. Een goede ICT-oplossing levert volgens ons altijd een uniforme en gevalideerde data-ontsluiting voor derde systemen. De data wordt bij de bron vastgelegd en ontsloten naar het systeem waar de data nodig is.”
“Movin’U geeft woningcorporaties de juiste handvatten voor deze kwalitatief betrouwbare data. Onze applicaties verwerken de data die in de woning wordt opgenomen automatisch. Door diverse integraties en koppelingen met andere systemen zorgen de oplossingen ervoor dat de gegevens teruggaan naar het primaire systeem en andere systemen. De vastgoeddata is direct beschikbaar in de cartotheek op woning- of complexniveau. Via de zogenaamde KOVRA-koppeling worden gegevens over werkopdrachten ook direct doorgestuurd naar het primaire systeem van aannemers.”

WOS-X
Tijdens CorporatiePlein vertelt Movin’U over de volgende stap voor het bedrijf. Maarten: “Tien jaar geleden hebben wij als eerste digitale woningopnames gerealiseerd en zijn wij voorbeeld geweest voor vele anderen. Nu zijn wij een stap verder en presenteren wij met trots de nieuwe versie van de woningopname-app WOS-X. Het resultaat: een nog gebruiksvriendelijkere en platformonafhankelijke woningopname voor diverse thema’s. Voor een sneakpreview van het nieuwe systeem nodigen wij bezoekers van harte uit op onze stand.”

Movin’U is op CorporatiePlein te vinden op stand 60
 

Terug naar overzicht