De afgelopen 24 maanden Movin'U, Roel Jakobs vertelt

Door Celeste Greve

26 oktober 2020

Vandaag op Movin'U Monday een trip down memory lane. Hoe waren de afgelopen 24 maanden bij Movin'U? Roel Jakobs vertelt er meer over.

De afgelopen 24 maanden Movin'U, Roel Jakobs vertelt

"Movin'U is al jarenlang goed in informatie registreren op locatie, maar tot twee jaar geleden werd dit niet als het hoofdproduct gezien. Dus ging het roer om, van software consultancy naar producten ontwikkelen en dé software specialist zijn voor vastgoed.
Op deze manier werd de markt om op in te spelen ook breder, van alleen verhuurmakelaars naar iedereen die rond vastgoed inspecties uitvoert, dus zowel woningcorporaties als vastgoedbeheerders, inspectiebureaus en noem maar op. 

Bij die nieuwe visie hoorde ook een nieuwe huisstijl, die vorig jaar is gelanceerd. Daarnaast heeft er een personele shift plaatsgevonden en hebben we sinds 2020 zelfs drie nieuwe collega's. Door Corona is ook voor ons 2020 een iets ander jaar geworden. Desalniettemin heeft "De Vastgoeddata App" nu meer dan voldoende inhoud, connecties en draagkracht. Aan het einde van dit jaar zijn we in staat om grotere groepen klanten en inspecteurs te voorzien van functionaliteit, waarbij je meerdere inspecties tegelijk voor verschillende thema's kan uitvoeren. Voor inspectiebureaus alswel opdrachtgevers, vastgoedbeheerders een zegen: alle data van verschillende thema's voor je vastgoed in 1 uniform systeem (laten) registreren.

Natuurlijk komt zo'n verandering niet zomaar. Ik ben al jarenlang actief in dit wereldje en zie dat data steeds vaker de onderlegger is voor verantwoording. Dataveiligheid is een lastig aspect, als je dat niet in je DNA hebt, en daarnaast heeft de bruikbaarheid van data en de omzetting naar (stuur)informatie een gigantische vlucht genomen. 
Om deze ontwikkelingen het hoofd te kunnen bieden, is actuele data een vereiste. je merkt dan dat er ook in de werkwijze binnen het vastgoed veranderingen plaatsvinden, van bomvolle ordners en uitpuilende kantoorkasten, naar paperless office en clean desk policy. Het werken met computers, laptops en tablets, als ook databases. Om nu de nieuwe collega's die met digitale devices zijn opgevoed hun werk goed te laten doen, is digitaliseren een noodzaak.

Ik ben overtuigd dat wij hierin een partij kunnen zijn die helpt met die gewenste veranderingen helpen te realiseren, en de waardevolle data rond je vastgoed real-time te borgen."

Terug naar overzicht