Optimalisatie mutatieproces Vesteda

 

vesteda-logo-nieuws

Optimalisatie mutatieproces Vesteda

Ruim 30 medewerkers van Vesteda zijn opgeleid om de woningen digitaal op te nemen met het Woning Opname Systeem (WOS) van Movin’U. Als vastgoedbeheerder van 24.000 woningen is Vesteda zeer gebaat bij verdere optimalisatie van het mutatieproces en goede managementinformatie.

Ellen Kreijns (Regiomanager) heeft in haar projectleidersrol de implementatie van het WOS vanuit Vesteda begeleid en is enthousiast over de aanpak en werkwijze. De verhuurmedewerkers en makelaars kunnen de vooropname, eindopname en sleuteloverdracht nu digitaal en eenvoudig uitvoeren met behulp van de tablet. Het werken met de tablet zorgt voor een snelle afhandeling van de opnames. Door het grote gebruikersgemak is het opvoeren van herstelkosten van de huurder of werkzaamheden voor de aannemer geen enkele moeite meer. De huurder krijgt de digitaal ondertekende documenten automatisch per e-mail toegestuurd. Het WOS is namelijk zo ingericht dat ook medewerkers zonder bouwkundige achtergrond eenvoudig opnames kunnen uitvoeren.

Maar naast deze optimalisatie wordt ook meer universeel gewerkt en komen de medewerkers tot een eenduidige werkwijze. Het ZAV-beleid van Vesteda is bijvoorbeeld in het WOS verwerkt. Ook hoe de woning wordt beoordeeld wordt door de tablet ondersteund zodat een eenduidige beoordeling het resultaat is. Deze eenduidige werkwijze met de tablet levert zo bruikbare informatie, die ook door de medewerkers op kantoor direct inzicht geeft over de woning, inclusief foto's en plattegronden.